International Gaming Architecture en Design

International Gaming Architecture en Design is een opleiding die geschikt is voor mensen die helemaal weg zijn van games en fantasierijke ideeën hebben voor het ontwerpen en designen van games. Bij het volgen van deze opleiding leer je alle aspecten die te maken hebben met programmeren en designen van epische layouts, functies en producties die aan de orde komen voor het samenstellen van een game voor verschillende media. Het is een Engelstalige opleiding dus een beetje kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Je leert overigens meer dan alleen maar de praktische kant die te maken heeft met het ontwerpen en programmeren van games maar leer je ook de ins en outs van de zakelijke kant zoals marketing en contractnering.

Hoe verloopt de opleiding?

Tijdens de opleiding ga je op een gegeven moment een specialisatie richting kiezen in de volgende 4 specialisaties: 3D visuele kunst, programmeren, indie game development en ontwerp en productie. Vervolgens volg je een opleidingsprogramma die specifiek bij jou specialisatie hoort. Tijdens de opleiding werk je een dag in de week in een echte ontwikkelingsstudio of wel ''gamelab'' genoemd. Hier leer je veel over theorie en breng je je kennis in de praktijk.

Wat kun je worden met deze opleiding?

Na het behalen van het diploma kun je werkzaamheden op het gebied van grafisch ontwerp, programmering en game-design in de ICT sectoren gaan vervullen. Als game programmeur kun je aan de slag bij film en animatie studio's maar ook kun je je specialiseren in virtual reality.

  • - Alles over gaming hogescholen