The Art Institute

The Art Institute is een privéschool met 45 verschillende vestigingen die verspreid liggen door heel de Verenigde Staten en Canada. Het hoofdgebouw is gevestigd in Pittsburgh, dit is een plaats in de staat Pennsylvania. De Art Institute is opgericht in 1962.

Verschillende opleidingen op verschillende vestigingen

Het opleidingsaanbod is niet op elke vestiging hetzelfde. De hoofd major opleidingen zijn culinary, fashion, design en media arts. Niet elke vestiging biedt al deze opleidingen aan, daarom is het verstandig om van te voren goed te kijken of jouw opleiding er wel gegeven wordt. De school biedt verschillende niveaus aan. Zo bieden ze masters, bachelors, associate's degree en non-degree programma's aan. Zodra je je gaat aanmelden op één van deze vestigingen, kun je kiezen op welk niveau je les wilt en kunt krijgen en welke opleiding je gaat doen.

Les volgen in de avonden en weekenden

Als je graag naar de Verenigde Staten of Canada wilt gaan, moet je er ook rekening mee houden dat dit veel geld kan gaan kosten. Daarom is er bij bepaalde vestigingen ook de mogelijkheid om de opleidingen alleen in de avond of in het weekend te volgen, zodat je doordeweeks gewoon overdag kunt werken. Als je geen tijd hebt om elke keer naar de vestiging toe te komen, kun je de lessen ook online volgen. De leraren zijn allemaal gekwalificeerd en komen veelal uit het vakgebied waar ze les in geven. In een aantal van de instituten zijn de klassen relatief klein met ongeveer 20 leerlingen per klas. Dit is fijn voor de studenten die veel individuele aandacht nodig hebben. Art Institutes vindt het belangrijk omde studenten te helpen met het begin van hun carrière. Ze leren je de benodigde kennis en vaardigheden en helpen je met het plannen van een carrièrepad.

  • - Alles over gaming hogescholen