Reeves College

Het Reeves College is een school in Canada met vijf verschillende vestigingen die allen verspreid liggen over heel Alberta. Alberta is een provincie in Canada. De school is opgericht in 1961 door meneer C.J. Reeves. Hij was begonnen als een secretaris en is hierna opgeklommen tot leraar. Hij had dus al veel praktijkervaring voordat hij besloot om het Reeves College op te richten. Deze praktijkervaring heeft een positieve invloed op de structuur van de school.

De opleidingen

Het Reeves college biedt 5 verschillende major opleidingen die allemaal in een totaal andere studierichting van elkaar liggen. Deze opleidingen zijn namelijk in de richting van het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, horeca, art en design en het rechtssysteem. Al deze major opleidingen hebben verschillende minor opleidingen. Op elke vestiging zijn de major opleidingen hetzelfde, maar kunnen de minor opleidingen wel verschillend zijn. De studenten kunnen aan de hand hiervan kiezen naar welke vestiging ze gaan. Elk jaar bieden ze weer andere minor opleidingen aan, omdat ze met de veranderingen in de samenleving meegaan. Ze bieden namelijk alleen opleidingen aan als deze een goed carrièreperspectief bieden. Dit is dus ten gunste van de studenten.

Theorie en praktijk

Het Reeves College vindt het belangrijk om de studenten zowel theoretische kennis als praktijkervaring mee te geven voordat ze zijn afgestudeerd. Het niveau van de studenten is dus ook hoog zodra ze klaar zijn met school. De leraren hebben ook veel praktijkervaring, zodat ze deze ervaringen kunnen delen met de studenten. Dit heeft een positief effect op het kennisniveau.

  • - Alles over gaming hogescholen