Nieuwe kansen gamewereld door veranderende regelgeving

Gok games waren tot nu toe nog niet legaal in Nederland, maar door nieuwe wetging kan dit straks wel legaal worden aangeboden. De online game wereld is de laatste jaren natuurlijk overspoeld met nieuwe buitenlandse online casino's, pokerrooms en bookmakers die zich stiekem ook op de Nederlandse markt richten. Het onderwerp is al vele jaren en heikel punt bij discussies in de tweede kamer. Tot een echt beleid heeft het tot nu toe niet geleid. Dit gaat echter binnenkort veranderen. Want sinds hier regelgeving over is ontstaan in de ons omringende landen is nu ook in Nederland de kogel door de kerk. Websites als gokkasten.info & nlgokkasten.com kunnen daardoor binnenkort spellen aanbieden die niet meer in het grijze gebied van de wetgeving vallen.

Gaming in Europa

Oorzaak van deze plotselinge doorbraak in Nederland, maar ook in ons nabije buitenland is de Europese regelgeving en de wrijving die deze veroorzaakt met nationale wetgeving. Europa schrijft voor dat er vrije handel moet zijn van goederen en diensten. En daar vallen gok gerelateerde zaken natuurlijk ook onder. Gevolg hiervan is dat Malta, dat zich binnen de EU bevind, een verzamelplaats is geworden van vele gokbedrijven. Op Malta is dit namelijk toegestaan. En door de Europese regelgeving gesteund, kunnen zij ook in andere Europese landen hun activiteiten ontplooien.

Nieuwe wetgeving

Landen die Nederland voor zijn gegaan zijn oa Frankrijk, Denemarken en België. Veelal is besloten met vergunningen te werken en de markt feitelijk vrij te geven. Echter dienen de bedrijven zich wel aan specifieke eisen te houden om de vergunning te kunnen blijven houden. Ook in Nederland gaat het deze kant op. En dit biedt kansen voor nieuwe bedrijven die zich op deze markt kunnen storten. Naar verwachting zal de nieuwe regering rond 2015 alle wetgeving klaar hebben en invoeren. Wellicht kunnen studenten hier nu al op inspringen en met nieuwe initiatieven komen om in deze markt te springen als deze open gaat.

  • - Alles over gaming hogescholen